Sådan vælger du den rigtige gaming mus

Du behøver ikke en gaming mus for at spille pc-spil – enhver mus med to knapper og et hjul vil kunne spille alt, hvad du vil have den til. Men det er ingen grund til at benægte dig selv det vidunderlige udvalg af gamer mus på markedet. En gaming mus vil ikke gøre dig til en professionel, men det kan give dig en lille konkurrencefordel og gøre nogle spil meget mere behagelige og nemme at spille.

Hvad differentierer en gaming mus fra en regulær mus?

Det er ikke alle gaming mus, der adskiller sig fra almindelige mus. Næsten ethvert design kan betegnes som værende “til spil”, og det behøver ikke nødvendigvis at have et dusin ekstra knapper og en massevis af blinkende LED-lys. Men generelt vil enhver gamer mus, der er værd at overveje for et køb, have mindst de to følgende egenskaber: En avanceret optisk eller lasersensor, der muliggør hurtigere eller mere præcise bevægelser, samt en vis grad af brugertilpasning.

Gaming mus har ofte ekstra knapper til spillerens tommelfinger, knapper som justerer følsomhed og hastighed, ekstra lange kabler, eller endda eksotiske funktioner som justerbare vægte eller knapspændingsfjedre.

Hertil kommer, at næsten alle gamer mus er med kabel, ikke trådløst. Dette skyldes formentlig “input lag”, hvilket er en klar fordel for USB-input. Selv en grundlæggende trådløse mus har kun en inputs-forsinkelse på få hundrededele af et sekund, langt under grænsen for de fleste reaktionstider (for ikke at sige noget om den tilsvarende forsinkelse for skærme og bærbare skærme). Men om det er vigtigt eller ej, vil den opfattede fordel ved en kablet forbindelse betyde, at ikke-mobile trådløse gaming mus er svære at finde. De gamer mus, der er trådløse, markedsføres med brugerdefinerede, super-hurtige trådløse forbindelser, så de har tendens til at være endnu dyrere end almindelige modeller.

Kend din greb

Den slags greb du bruger, især når du spiller et pc-spil, i forhold til at bruge en mus til mere almindelige opgaver, er vigtig. Mens hver gamer er anderledes, kan du generelt adskille grebene i tre brede stilarter:

Hånd greb: Et standardgreb, som bruges af de fleste gamers. Dine fingre ligger fladt på museknapperne, og hele din håndflade hviler på musens krop.

Tip greb: Kun tipsene i dit indeks, midterste og ringfingre hviler på venstre, midterste (hjul) og museknapper, med din håndflade slet ikke på musens krop. Din tommelfinger håndterer siden af ​​musen.

Klo greb: En blanding mellem håndtag og tip greb. Din håndflade hviler kun på bagsiden af ​​musen, med fingre og tommelfingre vinklet ind mod knapperne.

Forskellige greb kan være mere eller mindre effektive til forskellige typer spil, men det er ikke en god ide at forsøge at ændre din greb type med vilje. Brug blot det greb, der føles naturligt.

Imidlertid kan forskellige gaming mus favorere forskellige former for greb. Større, bredere mus er gode til en mere almindelig Hånd greb – disse antager normalt, at i det mindste vil noget af din hånd altid hvile på mousepadet. Små mus, uden et stort håndområde og med lettere vægt, gør også manøvrering lettere.Klo grebs brugere sætter pris på relativt snævre mus med mager, aflange primære knapper.

Når du har identificeret din egen type greb, får du meget nemmere ved at finde en gaming mus som passer netop dig. Et sted du kan finde et stort udvalg af gaming mus ville være Gamer Garagen. Her er der et stort udvalg af mange forskellige typer gamer mus, som er eget til de forskellige grebstyper.