Ayahuasca? sikkert, autentisk og meget kraftfuldt

Ayahuasca er et urtebryg

Der nu om tider bruges af shamaner i Sydamerika for at komme ind i en trance. Men Ayahuasca har også rødder i det nordlige europa..

Bevisthedsudvidende er kernen. Denne kerne er siden hen blevet omdøbt til forskellige kulturers skikke, sange, mytologi osv. Herhjemme er det sejden og vølverne, der repræsenterede vores lokale form for åndemaning.

Den fremstillede drik er farmakologisk kompliceret og bliver brugt i shamansk, religiøs, etnomedicin og i åndelig helbredende praksis. Etno-biologer har listet 2-300 forskellige planter, der bruges af Ayahuasca-shamaner i denne specielle urtebryg.

Åndemanerer og Shamaner

En verdensomspændende åndelig praksis, som kan spores mindst 40.000 år tilbage. Shamanisme har været praktiseret fra Grønland til Sydafrika, fra Amerika til Australien. Et eksempel er den samiske noaide, som er en udpræget shaman. I Norge er “Sjamanistisk forbund i Tromsø” godkendt som trossamfund.

Sejd/Ayahuasca kunne være en ”magisk” teknik til at påvirke kræfter, der styrede verden. Ideen om Ayahuasca byggede på forestillingen om at sjælen havde et potentiale til at agere udenfor kroppen.

Ritualet bestod som regel af at en seiðkona eller seiðmaðr gik i trance, mens en hjælper sang særlige tryllesange (galðrar). Under trancen kunne sejderen kommunikere med den guddommelige sfære eller foretage en åndelig rejse til en anden verden.

Ayahuasca te kan få svar på spørgsmål

Om vejret, sygdomme, høsten, krig eller viden til at påvirke de kræfter, der styrede livsbetingelserne. Ayahuasca/Sejd var således en metode til at få svar på spørgsmål der vedrørte samfundet og fremtidens trivsel. I myterne var Sejd/Ayahuasca især associeret med vanernes gudeslægt, men aseguden Odin lærte det og blev beskrevet som den største sejdmager.