Disse personer er mest tilbøjelige til at være utro

Utroskab kan være altødelæggende for et parforhold, da det i mange tilfælde går uopretteligt udover tilliden til synderen i forholdet. Alligevel er omkring 30% af alle voksne danskere utro – til trods for, at 60% af befolkningen mener, at utroskab er uacceptabelt.

Nøjagtigt hvorfor man vælger at være sin partner utro kan være svært at sige, men som ofte handler det om en jagt på anerkendelse som man ikke længere får fra sin partner. Hvis ikke førnævnte årsag er man måske blevet forelsket i en anden, eller måske man bare tænder på tanken om en affære. Sidstnævnte er årsagen til, at datingsiden Victoria Milan er opstået.

Fordi årsagerne til utroskab kan være så forskellige, er det også vanskeligt at forudse, om ens partner potentielt kunne bedrage en i parforholdet. Dog viser et hollandsk studie, at der måske alligevel er en særlig indikator du kan være opmærksom på. De har nemlig lokaliseret specifikke træk, som går igen hos de der er uærlige i forholdet til deres partner.

Magt og penge

Det kan måske virke som en fordom, at mænd med indflydelse og rigeligt med kontanter i tegnebogen er mere tilbøjelige til at være utro, men i virkeligheden er den faktisk god nok. Det var i hvert fald konklusionen på et studie foretaget i Holland som peger på, at magt og penge er noget af det som utro mænd oftest har tilfælles. Ingen kæmpe overraskelse der.

Noget der til gengæld kom bag på folkene bag studiet var, at de samme faktorer gik igen hos de kvinder, som valgte at have sex udenfor parholdet. Kvinder med mange penge og magt i det daglige, var altså ligesom mænd mere tilbøjelige til at kaste sig ud i en affære.

Undersøgelsen viser, at det måske nærmere er personens status i samfundet som er afgørende for, om man er sin partner tro eller ikke, hvilket strider mod manges forestilling om, at den afgørende faktor er dit køn. Du kender sikkert fordommen at mænd er værst af kønnene, men det tyder på at det snarere er økonomi og indflydelse der er afgørende.

Derfor er de utro

Men hvorfor er man utro fordi man har en fremragende økonomi og kan beordre folk rundt? – Det er man heller ikke nødvendigvis, men når det alligevel er tilfældet, så synes forklaringen helt simpelt at være, at de gør det fordi de kan. Man kan undre sig over, hvorfor nogen som virker til at have styr på tilværelsen skulle vælge at sætte det over styr ved at indlede en affære, men folk med magt og penge er ofte vant til at kunne slippe afsted med meget, hvorfor de formentlig ikke frygter konsekvenser i samme omfang som de fleste andre.

Slutteligt skal forklaringen også findes i, at de rige og magtfulde typisk har mere selvtillid i gennemsnitsmennesket. Fordi de har penge, og fordi de har en betydningsfuld plads i samfundet vil mange føle at de har bevist overfor sig selv og omverdenen at de er gode nok, hvilket resulterer i en øget selvtillid. Folk med selvtillid vil typisk vurdere sig selv som attraktiv og vil derfor have lettere ved at finde modet til at indlede en affære. Troen på egne evner overbeviser dem måske også om, at de nok skal slippe afsted med utroskabet, og at de derfor ikke behøver frygte eventuelle konsekvenser hos den faste partner.