Er det vanskeligt at huske børnesange

Der findes talrige børnesange og mangfoldige skattede af slagsen, som synges foran og med børn. Ifald du selv er pædagog eller via andre hverv mødes med babyer, hvor I skal spille et par børnesange, så er det næsten sikkert at du må tilstå at have fortrængt nogle af sangteksterne.

Er du en fremtidig mor?

Som gravid eller kommende farmand, så er det rigtig dejligt at begynde at forberede sangteksterne, så kan man de fleste de mest syngede børnesange når der er brug for sangene. Så når først den lille er kommet til verden, får du for alvor travlt, så præparere jer med glæde inden.

Tilmed er det utrolig sundt for babyen, hvis moren synger mens hun venter sig. Den lille kan faktisk godt høre sangteksterne og formår således nærmest at kende melodierne. Det virker nærmest trøstende på barnet. Endvidere kan du jo forsøge sig med børnesangene uden at barnet forstår teksten og derfor er det en fin praksis at afprøve på.

Diverse sorter af børnesange

Der findes voldsomt mange børnesange, og i mange kategorier. Der foreligger f.eks. lejlighedssange og flere børnesange.

Utallige af melodierne er skrevet med pædagogiske motiver, sådan at de små bør forstå lidt ud af sangteksten eller det rollespil der følger med. Så poderne kan erfare rigtig utallige ting ved at spille mange sange.

En hel del af børnesangene er desuden nøje udvalgte til brug i f.eks. de små klasser. Man kan nemlig være sammen om en børneleg, hvor de unge samtidig kan tillære sig lidt og få det sociale godt op at stå. Der er f.eks. en del slags fællessange, ligesom der er en række sanglege hvor de unge videregiver det kommende vers videre til en anden i rækken.

Enkelte afholdte børnesange

Der foreligger som i diverse øvrige genrer, enkelte sange der er mere yndede end andre. Du kender givetvis sangtekster som Tre små soldater og Der bor en bager.

Men en blandt de allermest skattede sange er Mariehønen Evigglad. Sangteksten om mariehønen der er ude i regn og møder sneglen Søren, som indbyder indenfor i sneglehuset, og nu bliver de rigtig kærlige kærester mens de er listet i ly for regnen. Børnesangen fuldføres med at de bliver ægteviet.

Etikken her bør jo andrage sig til at det må godt svare sig at hjælpe andre, uden du med det samme gives noget igen. Hele butikken som du overdrager til andre, kommer retur på et senere øjeblik. Et udmærket lille uddrag at få lært til børnene på en rigtig god melodi. Endvidere selvom de små måske ikke præcist bryder sit hoved så dybt over sangteksten, men lidt hænger jo nok ved trods dette.