Katvig kæmper en brav miljø-kamp og opfordrer til bevidst forbrug

Vigga Svensson er en kvinde med en mission, og den mission er at redde Jorden. Vigga Svensson er kvinden bag børnetøjsmærket Katvig, som producerer genbrugt økologisk børnetøj.

 

Når der produceres bomuld, bruges tonsvis af giftstoffer for at produktionen kan gå lidt hurtigere og producenterne derved kan tjene lidt flere penge. Resultatet er forgiftet grundvand og sygdom blandt de mennesker, der bor tæt på bomuldsmarkerne. Børn bliver endda født med deformiteter!

 

Det vil Katvig ikke være med til og samarbejder derfor udelukkende med bomuldsproducenter, som er økologiske og derved ikke forgifter og ødelægger Jorden. Derudover kan kvinden bag Katvig ikke se hvorfor, man bruger forgiftet bomuld fra den anden side af Jorden, når man akkurat lige så godt kunne genbruge bomuld fra bomuldsmøllerne i Danmark.

 

Vigga Svensson er imponerende innovativ og pro-aktiv. Hun har blandt andet fået idéen til en stofmølle, der genbruger bomuld. Når der produceres bare et kilo bomuld, bruges der nok vand til at fylde en hel swimming pool. Den vand skulle hellere være drikkelig!

 

Derudover har Vigga Svensson udviklet et system, som undlader at pakke varerne ind og ud igen og igen på vejen fra fabrikken til forbrugeren. Når du køber varer fra Katvig, får du det i samme pose, som tøjet først blev lagt i, da det forlod fabrikken. Posen er tilmed nedbrydelig og vil på den måde ikke belaste miljøet. Katvigs logo er printet på med plantebaseret tryk.

 

Katvig minder os om, at vi som forbrugere også har et ansvar. Det produkt, som du lige har købt – hvor blev det produceret og af hvem? Hvilke konsekvenser har produktionen haft for de involverede parter? Det er ofte de i forvejen udsatte og fattige lande, som det går ud over i produktionen af varer til den vestlige verden. Gør Jorden og dine efterkommere den tjeneste at tænke en ekstra gang over, hvad du køber.