Russisk te er den nye trend

Te blev i gamle dage brugt som naturmedicin i Rusland. Husråd omhandlende teers ingredienser blev fortalt videre fra bekendt til bekendt, og russerne fandt hurtigt ud af at mange af teernes egenskaber virkede forebyggende imod sygdomme og andre lidelser. Dette blev også begyndelsen på tes enorme popularitet i landet, hvor drikken kan dateres helt tilbage til 1200-tallet. På daværende tidspunkt var det kun de adelige der kunne få fat på de mest ufremkommelige ingredienser, så den almindelige befolkning måtte tage til takke med te som blev serveret på et tehus eller var hjemmelavet med urter og blade fundet i de nærliggende skovområder.

I dag er te fra Rusland mest af alt kendt som værende trendy blandt den yngre generation som er særligt glade for tetyperne der forbindes med slanke te. Den russiske befolkning som helhed er dog også stadig stavnsbundet af tidligere generationers påvirkninger, da te nu om dage nydes af mere end 10 millioner og tallet er fortsat stigende. Russisk te finder til stadighed inspiration fra landene omkring sig, såsom Kina og Sibirien hvor te produceres efter moderne opskrifter og teforhandlerne findes overalt.

Den russiske tekultur er som trend også begyndt at sprede sig til de vestlige lande, hvor også den danske befolkning konsumerer mere te i gennemsnit per indbygger end tidligere.