Bæredygtigt tøj fra danske designere

I 2016 er der kommet et større fokus på bæredygtighed end tidligere, hvilket giver denne artikel anledning til at se nærmere på bæredygtigt tøj fra danske designere. Dog omhandler dette fokus også ændringer i livsstil hos mange danskere, og udfordrer dem til at gå mod deres egne normer og kultur.

Dette ses blandt andet i form af den stigende efterspørgsel på veganske madvarer, samt det stigende udvalg af disse i supermarkedet. Danskerne er blevet meget mere bevidste omkring, hvad de spiser i 2016 og vil derfor gerne støtte miljøet, bevare deres eget helbred, samt værne omkring etiske principper i forhold til dyrene.

I forhold til etik og bæredygtighed, er vi høj grad i en slags renæssance, og derfor er det også vigtigt at snakke om påklædning / tøj. Vi har i i særdeleshed en lang række udbydere af bæredygtigt tøj fra danske designere. Dog er det ikke alle udbydere eller designere som slår hårdt nok igennem når det gælder bæredygtighed, hvilket er en skam, når det netop er nu danskerne er blevet bevidste omkring emnet.

Udbydere af bæredygtigt tøj fra danske designere

I dette afsnit ses der nærmere på forskellige udbydere af bæredygtigt tøj i Danmark. De udvalgte udbydere af bæredygtigt tøj, er udvalgt baseret på en vurdering af hvor nemt det er rent tilgængelighedsmæssigt at handle hos disse, samt brugervenligheden af hjemmesiden.

Det er vigtigt at påpege, at der højst sandsynligt findes flere udbydere af bæredygtigt tøj, men de udvalgte med garanti er sikre at handle hos og anvender en gennemsigtig og ansvarlig politik i forhold til at fungere som onlineforhandlere af tøj generelt.

De forskellige udbydere af tøj og bæredygtigt tøj, er følgende:

  • Hardcasa
  • Trendlovers
  • 2trendy

Ovenstående webshops, har en lang række mærker af herretøj, som de sælger online. Når du som køber, køber tøj hos disse forhandlere online, er du sikret af købeloven. Du har dermed minimum 14 dages returret, da der er tale om en onlinehandel, hvor du ikke har set varen.

Derudover yder alle de 3 webshops GRATIS / FRI levering, samt HURTIG / DAG-TIL-DAG levering. Dette gør det lettere for dig som kunde at købe tøj hjem for at prøve det, og sende det tøj tilbage, som ikke passede dig korrekt.

Et af de bæredygtige tøjmærker, som ovenstående webshops fører, er pelechecoco. Dette mærke laver primært læderjakker ud af genbrugslæder, og er i den forstand bæredygtigt. Dog er det klart, at det ikke er bæredygtigt i forhold til at er blevet slået dyr ihjel på et givent tidspunkt for nogensinde at kunne have læderet som materiale.

Denne artikel er leveret af Online Marketing Specialist Michael Cortzen.