Flyverdragt kvalitets tjek

De fleste forældre vælger at købe en flyverdragt til deres barn. Flyverdragter er super smarte, da de dækker størstedelen af kroppen og holder varmen inde. Dette er dog ikke alene nok til at holde barnet varmt. Det er nødvendigt at dragten er lavet af varme materialer, som også er vandtætte, men samtidig åndbare.
Ikke alle flyverdragtproducenter er dog lige gode til at skabe dette.

Tjek kvaliteten

Der er flere måder at tjekke kvaliteten af de flyverdragter, de enkelte mærker producerer:

En af de mest anvendte måder, er ved at se på de tests, hvor flyverdragtmærket er med i. På den måde kan du få et rigtig godt overblik over, hvor god flyverdragten er. Samtidig kan du sammenligne kvaliteten og prisen med andre flyverdragter. Der bliver lavet mindst én test om året, uafhængigt. I 2011 har Søndagsavisen bl.a. beskrevet en test, hvor der er blevet testet mellem 11 forskellige flyverdragter. Vinderen blev den dyreste flyverdragt fra mærket Reima (pris: 1500 kr), og taberen blev den næstdyreste flyverdragt fra Ticket To Heaven (pris: 1200 kr).

En anden rigtig god måde at tjekke kvaliteten af flyverdragter på, er ved at læse debats, hvor de enkelte mærker bliver diskuteret. Der er rigtig mange danske forums, hvor forældre diskuterer erfaringer med forskellige flyverdragtmærker flittigt. Her kan du få et rigtig godt overblik over, fordele og ulemper ved de enkelte mærker og modeller. Dog er det ikke altid de erfaringer, som bliver delt på forums er ens. Fx er der meget delte meninger om Hummel flyverdragter

En god flyverdragt

Men nu er kvaliteten af en flyverdragt ikke alt. Der er andre vigtige faktorer som også spiller ind i valget. Her er nogle af de ting, du skal være opmærksom på, når du køber en flyverdragt:

  • Kan den tørretumbles?
  • Hvordan er størrelsenforholdet ved mærket? Er den svarende, for stor eller lille? Dit barn bør altid have prøvet en flyverdragt fra det pågældende mærke på, før du køber en flyverdragt på nettet.
  • Flyverdragten bør ikke være for stiv eller tung. Især ikke, hvis små børn skal bære den.