Fordele og ulemper ved bambus tøj

Bambus har opnået stor popularitet de seneste år, især også bambus tøj, og det er ikke uden grund. Der er nemlig en række miljømæssige fordele ved det, og derfor finder du det både i haver, i tøj og på spisebordet. Du finder bambus over det hele, og det er ikke længere kun forbeholdt bambusforhæng eller bambusfakler i haven.

Men hvordan kan det være, at det har opnået så stor popularitet så hurtigt? Det er dét, vi vil gennemgå i denne artikel. Bambus er nemlig langt fra et nyt materiale, da det har eksisteret i flere tusinde år. Især i Asien bliver det brugt i udarbejdelsen af mange forskellige ting, men det har lige så langsomt også sneget sig ind på de europæiske markeder.

Miljøvenligt materiale

Hvis du ikke allerede vidste det, er bambus faktisk et utroligt miljøvenligt materiale, der skåner vores miljø mere end noget andet. Udover at gro 100 % naturligt, så kan det faktisk gro uden vand og overleve selv de værste vejrforhold som eksempelvis tørke og oversvømmelser.

Derudover hjælper bambus faktisk også gevaldigt på CO2-niveauet, da det kan absorbere langt mere CO2, end træer kan. En af de helt store fordele for miljøet ved bambus er, at det belaster mindre, hvilket vi også allerede har været omkring. Der er pt få ressourcer på træ i alle industrier, og derfor tyer flere og flere virksomheder til bambus. 

Bambus vokser nemlig umådeligt hurtigt, cirka 3 meter på 3 år, og spreder sig desuden af sig selv, hvorfor der er tale om en ressource, vi hurtigt kan producere og få gavn af. Det står i stærk kontrast til andre ressourcer som f.eks. træ, der skal bruge mange årtier på at vokse sig store.

Der er dog også en lille ulempe ved bambus i et rent miljømæssigt perspektiv, og det er, at hvis det bliver dyrket i lukkede plantager, hvor det sprøjtes med pesticider, så forsvinder miljøhensynet.

Sikr dig selv maksimal komfort med bambus tøj

Vi vil nu dykke nærmere ned i, hvorfor brugen af bambus især er stigende inden for modebranchen. Det sidste årti er brugen af bambus tøj stødt stigende, og det skyldes i særdeleshed, at der er tale om et blødt, lækkert og elastisk materiale.

Med bambus tøj er du sikret super komfort grundet det bløde materiale og den høje fleksibilitet, der gør, at det hverken sidder for stramt eller mister pasformen efter få vaske. Elastanen gør eksempelvis, at din bambus T-shirt trækker sig sammen til sin oprindelige pasform, når den er blevet vasket.

Bambus tøj er desuden også åndbart og svedabsorberende, hvilket gør, at det fungerer antibakterielt. Dette er en stor fordel, når vi især taler undertøj eller strømper, der bæres på områder, hvor der produceres naturlige mængder af sved. Med bambus tøj er du sikret, at hverken du eller dit tøj kommer til at lugte kraftigt af sved.

Bambus har altså minimal indvirkning på miljøet, men bidrager også med maksimal komfort og fleksibilitet i vores tøj. Dog opstår der en ulempe, når bambus benyttes i tekstilindustrien, da der oftest bruges kemikalier i fremstillingen. Mange af disse kan være mindst lige så miljøbelastende som kemikalierne brugt i den almindelige tøjproduktion, og dette skal du have in mente, når du køber bambus tøj.