Gode råd omkring køb af biobrændsel online

Denne artikel giver dig et par gode råd, som du kan bruge næste gang du skal købe biobrændsel online.

Gå efter en leverandører af biobrændsel med know how og som yder en god service

Der er mange forhandlere af biobrændsel online i Danmark. Her er der mange forhandlere som kæmper kampen omkring at blive synlige med de billigste priser af biobrændsel på nettet. Det er ikke altid det bedste valg som kunde at vælge en leverandør af biobrændsel, som sælger til de billigste priser på markedet. Billigste priser er = mindre indtjening per kunde, og det gør at der skal mange flere kunder til før det kan løbe rundt som leverandør af biobrændsel. Mange kunder er = mange opgaver og her kan det nemt gå udover kvaliteten af produktet og den gode kundeservice, hvis du vælger at købe biobrændsel hos en leverandør med de billigste priser.

For mange kunder er det klart bedre at vælge en leverandør af biobrændsel, som har lidt dyre priser per produkt, og som har været i gamet i mange år. Så er der en større chance for at du får en god oplevelse med dit køb af biobrændsel online – mere know how og bedre service og produkt. Så er der fx tid til at få leveret dit biobrændsel helt ind i garagen til fyret, fremfor noget der bliver leveret hurtigt ude ved vejen på grund af mange kunder og billige priser.

Biobrændsel leveringspriser

Når du køber biobrændsel online, er det altid godt at holde øje med leveringsprisen, da det er en større udgift, hvis du køber stort ind af biobrændsel.

Leveringsprisen afhænger typisk af hvor mange tons/paller af biobrændsel du køber, og hvor langt varen skal fragtes. Hvis du fx køber stort ind af biobrændsel, er der typisk en større rabat på leveringsprisen pr tons/paller i forhold til hvis du køber mindre ind af biobrændsel. Leveringsprisen er typisk også billigere desto tættere du bor på leverandøren.

Det kan nemlig bedre betale sig for leverandøren af biobrændsel at køre ud med større mængder af biobrændsel fremfor mange små mængder. Leverandøren skal selv købe biobrændsel af deres leverandør, hvis de ikke selv producerer biobrændsel. Her er det nemmere at få billigere priser, hvis de også køber større partier af biobrændsel hjem (mængderabat). En større ordrer af biobrændsel hjælper også med at få solgt de større partier af biobrændsel hurtigere, og det gør at der er mindre penge bundet i lageret.

At køre ud med større ordrer gør også at der bliver sparet en del på benzin hos leverandøren (færre ture). Vognparken bliver også mindre slidt ved færre ture hver dag, og der ikke skal læses af så mange gange om dagen.

Du kan med fordel købe stort ind, og så kan du gå efter en leverandør af biobrændsel, som ligger tæt på dit område, hvis du gerne vil have billigere leveringspriser.

Gratis fragt eller fragt gebyr ved køb af biobrændsel online

Det er forskelligt fra leverandør til leverandør hvordan leveringsprisen er medregnet i ordren, når du køber biobrændsel online. Nogle leverandører af biobrændsel tilbyder gratis fragt, og her er fragtprisen medregnet i produktet. Det gør at prisen på selve produktet er noget højere i forhold til leverandører hvor der betales et separat fragt gebyr. Nogle leverandører af biobrændsel markedsfører sig fx med billige produktpriser pr tons/palle, hvor de så har et dyrt separat fragt gebyr som skal betales oveni og som udligner den billigere produktpris. Prisen er i bund og grund det samme, når du vælger gratis fragt eller et separat fragt gebyr, da det separate fragt gebyr også skal betales.

Det du skal være opmærksom på er slutprisen – det vil sige prisen på produktet, hvor fragten er medregnet. Hvis du ikke kan gennemskue fragtprisen af biobrændsel, er det altid godt at ringe og få forklaret fragtprisen hos leverandøren af biobrændsel.