Spar penge på dit bilkøb

En bil er en tung investering for de fleste, da der oveni indkøbsprisen er vedligehold, vægtafgift, forsikring, brændstof m.m. Når bilen købes regner man som regel ikke med at der skal lægges penge det første stykke tid på reparationer, som man ikke kendte på forhånd. Sker det alligevel kan det komme som et chok og ødelægge ens bilbudget.

Det gælder derfor om at få købt en bil som passer til ens budget både på købstidspunktet, men også så der er penge tilovers til uforudsete omkostninger. Hvordan den bedste biløkonomi sammensættes er meget individuelt og kommer bl.a. an på, hvor dygtig man selv er til at foretage reparationer undervejs.

Er man selv god med hænderne og trives med fingrene smurt ind i olie, kan man med fordel købe en ældre bil og så selv istandsætte denne løbende. Der findes mange steder hvor man kan købe originale brugte reservedele og få det leveret direkte til ens dør allerede den efterfølgende morgen, besøg f.eks. denne leverandør af autoophug.

Sidder fingrene omvendt og føler man sig ikke i stand til selv at foretage reparationer, bør man købe en nyere bil eller alliere sig med en bilkyndig fra ens netværk. En nyere bil er på ingen måde en garanti for nul reparationer, men en merpris skabes muligvis gennem nyere vitale dele, lavt antal kørte km, bedre almen stand m.m.

 

Besøg din mekaniker inden køb

Et godt tip når du skal købe bil er at besøge din mekaniker, når du er ude på en prøvetur. Du laver forinden en aftale med denne om at komme forbi med en bil, som du gerne vil have efterset og få lavet en samlet vurdering på.

Din mekaniker er objektiv i hans vurdering og har ikke noget incitament for hverken at gøre bilen dårligere eller bedre. Sælger din mekaniker selv biler, skal du dog være kritisk hvis han forkaster din nye mulige bil til fordel for én af hans egne. Sund skepsis er altid en god ting at have i baglommen i mange aspekter, hvorfor du naturligvis også bør have det i denne sammenhæng.

Du skal naturligvis betale for vurderingen hos din mekaniker, men som privatforbruger kan det være vanskeligt at efterse en bil for fejl og mangler på egen hånd. En mekaniker er uddannet til netop dette og kan samtidig give et prisestimat på, hvad det koster at udbrede evt. fejl og mangler.

Disse informationer fra vurderingen kan du så efterfølgende bruge til at forhandle om prisen på bilen. På den måde kan udgiften til mekanikeren sagtens svare sig.

Er der intet i vejen med bilen, kan du med ro i sindet købe bilen uden bekymringer eller følelsen af at have betalt for meget for bilen. En vurdering tager oftest omkring én time og koster dermed ca. 300-500 kr., hvilket formentlig udgør en mindre post i bilbudgettet.

 

For gode råd om køb af ny bil, læs denne artikel fra TV2

Held og lykke med dit bilkøb!

 

De bedste hilsner

Hans Mogensen