Det er – stadig – ligeså vigtig at være i en a-kasse og fagforening

Der er stadig en fortjeneste ved at være medlem af en a-kasse og en fagforening. Medlemskaberne koster ikke det hvide ude af øjne, samtidig med at de støtter op, hvis du en dag skulle have brug for hjælp i pikant arbejdssituation. Det vil være med til at sikre dig en vis sikkerhed på arbejdsmarkedet, selvom du formentlig ikke ser dig selv arbejdsløs i morgen eller have problemer med din chef. Men hvis det sker, er det rart at have nogen ved sin side. Dog, er spørgsmålet: ”hvordan kan én a-kasse og fagforening hjælpe dig?”

Sådan hjælper din a-kasse

Siden 1800-tallet, hvor den første a-kasse kom frem i verdenen, har de altid været med til at støtte dem uden arbejde gennem dagpenge. Det var dét eneste, som a-kasserne hjalp med i deres tidlig begyndelse. Men efter a-kasserne begyndte at blive statsstøttet begyndte a-kasserne så småt med at yde mere hjælp end blot give dig dagpenge, hvis du skulle miste dit arbejde. I dag hjælper a-kasserne deres medlemmer med at komme i beskæftigelse, hvis de mister deres arbejde. Det vil være i form af forskellige kurser om hvordan du bedst portrætterer dig selv til jobsamtalen, rådgivning til den bedst mulige ansøgning samt sparring hertil. Samtidig er der også nogle a-kasser, der gerne læser din nye arbejdskontrakt igennem inden du takker ja til jobbet – og det er blot nogle af de fordele, som du kan få hos en a-kasse. Men hvis du vil have dagpenge, hvis du mister dit arbejde, skal du sørge for at have opfyldt kravene til dagpengeretten – det er ikke bare nok at være medlem af en a-kasse.

Det kan din fagforening hjælpe dig med

Til forskel fra a-kassen, kommer fagforeningerne med juridisk assistance. Din fagforening vil aldrig give dig penge ligesom a-kassen. Fagforeningen vil være ved din side, hvis du skulle komme ind i en delikat arbejdssituation, hvor du bliver forurettet og vil skulle bruge netop juridisk støtte, som du vil få hos en fagforening. Derudover er det også fagforeningerne der er med til at forhandle din og dine kollegas overenskomst, så du kan måske allerede mærke fagforeningernes arbejde uden du er medlem af én. Men hvorfor skal du så melde dig ind, hvis du kan få det gratis? – tænker du måske. Selvfølgelig er det for at styrke din fagforenings ressourcer og være en del af det store fællesskab, men du går som sagt glip af de mange fordele, der er med et i medlemskab.

Gør det let for dig selv – få din a-kasse og fagforening samlet

Hvis du ikke allerede er medlem af hverken en a-kasse eller fagforening, kan du klare to fluer med et smæk. Det er faktisk sådan, at man mange steder kan få sin a-kasse og fagforening samlet i en penge. Derved er det gjort så let og overskueligt for dig som overhovedet muligt, så du altid ved hvor du skal søge hen, hvis du kommer i arbejdsmæssige problemer. Så skynd dig at få meldt dig ind i dag, og lige her kan du finde den billigste a kasse og fagforening.